Kako da najbolje pripremite kuću za prodaju

  • 10.decembar 2019
  • Like us on Facebook

Ukoliko planirate da prodate kuću, sljedećih nekoliko savjeta vam mogu pomoći da što bolje pripremite nekretninu za prodaju.

Stvorite osjećaj dobrodošlice za kupce

Prvi utisak može biti od presudnog značaja, stoga je jako važno da dvorište bude uredno i sređeno. Obojite ulazna vrata i očistite dvorište, pokosite travu, sredite živu ogradu, cvijećnjak i prilaz. Osvježite i popravite krov, spoljašnje osvjetljenje, zvonce, promijenite otirač… Neka prilaz kući stvori prijatan osjećaj za svakog ko dolazi u vaš dom.

Neka blista

Okrečite prostorije, operite tepihe, uradite dubinsko čišćenje kako biste dobili čist i svjež izgled prostorija. Dodajte svježi sloj boje na bijele zidove ili ih obojite nekonvencionalnim bojama. Relativno malim ulaganjem kao što je promjena boje zidova, dobićete nov izgled prostorija. Ofarbajte stari i istrošeni namještaj, dodajte sloj auto-laka i vaši drveni elementi  će dobiti potpuno nov izgled.

Počnite da pakujete i pripremate stvari

Pretrpane prostorije učiniće da prostor djeluje manjim nego što jeste. Počnite sa odlaganjem viška namještaja, spakujte stvari koje ne koristite svakodnevno i stavite ih u skladište. Kupci vole da vide što više praznog prostora jer tako lakše mogu da zamisle svoje stvari u tom prostoru. Ukoliko je vaš dom pun namještaja, igračaka, porodičnih fotografija i ukrasnih detalja, potencijalni kupci će teže moći da zamisle da tu žive.

Promijenite osvjetljenje

Za svježiji izgled, instalirajte nove sijalice odgovarajuće rasvjete prilagođene za različite prostorije vašeg doma. Na primjer, ambijentalna rasvjeta je idealna za spavaće sobe, dok je usmjerena, direktna svjetlost efikasnija u radnim prostorijama. Naglašeno svjetlo koristite kako biste istakli glavne tačke u prostoriji, kao što su umjetnička djela ili drugi predmeti od umjetničke vrijednosti.

Osim ovih savjeta, RE/MAX Montenegro agenti vam mogu pomoći sa kompletnim procesom prodaje, od kvalitetne prezentacije nekretnine i formiranja najbolje cijene, do pronalaska novih vlasnika.

Komentari