Lekcije iz karantina – 5 stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini novog doma

  • 14.maj 2020
  • Like us on Facebook

Nakon uvođenja zdravstvenih mjera i sugerisanja da #ostanemodoma zbog sprječavanja širenja novog korona virusa, svi smo zasigurno naučili jednu stvar – da postoje aspekti naših domova koje volimo više i oni koje volimo malo manje. Ukoliko razmišljate o preseljenju, možda bi bilo dobro da ponovo razmotrite kriterijume koje nova nekretnina mora da ispunjava sada kada ste većinu vremena proveli zatvoreni u kući.

Predlažemo nekoliko elemenata koje bi bilo korisno da vaš novi dom posjeduje.

1. Mjesto okupljanja

Dnevni boravak je najčešće srce doma, s obzirom da se tu uglavnom odvijaju porodična okupljanja, ali samo ako je prostor dobro organizovan. Ovo ne znači nužno da vam je potrebna veća prostorija, već samo funkcionalan raspored i odgovarajući namještaj (čitaj: udoban kauč ili ugaona garnitura) kako bi prostor bio udoban za cijelu familiju.

2. Terasa ili dvorište

Kuća sa dvorištem i bazenom, Budva

Ukoliko živite u stanu sa malom terasom (ili bez nje), sigurno ste tokom karantina bar jednom poželjeli da imate baštu i mogućnost bezbjednog boravka na svježem vazduhu. To je jedna od glavnih karakteristika koja je posebno dobila na važnosti tokom prethodnog perioda. Imajte ovo u vidu kada budete birali nekretninu.

3. Fukcionalna kuhinja

Čini se da smo tokom kućne izolacije svi usavršili svoje kulinarske vještine i postali vrhunski kuvari. Možda će vama sada trebati veća kuhinja nego što ste prvobitno planirali, sa više radnih površina – kuhinjska „ostrva“ su odlično rješenje ovog problema.

Nova, moderna vila sa baštom i bazenom, Tivat

4.     Ostava

Jeste li i vi nakon prve kupovine zaliha hrane shvatili da baš i nemate pravu ostavu za skladištenje stvari? Iako nam se kupovne navike polako vraćaju u normalu i vjerovatno više nećemo praviti zalihe hrane, svakako je korisno u domu imati adekvatan prostor za čuvanje stvari.

5.     Višenamjenska soba

Rad od kuće nam je postao svima dobro poznat termin tokom proteklih mjeseci i primorao nas da od svog životnog prostora pravimo privremene kancelarije. Imajući u vidu sve promjene koje će se dešavati u svijetu i da će se načini poslovanja značajno promijeniti u budućnosti, možda ne bi bilo loše da razmislite o ulaganju u još jednu prostoriju koja bi mogla biti vaša nova kancelarija.

Komentari